AVSETS_KENNISBANK_GELUIDSET_BAR

Wat is een goede geluidset voor een bar?

Een goede geluidset voor en bar is eenvoudig in gebruik, gaat een lange tijd mee en geeft voldoende volume en tonen weer, zodat de bezoekers en het personeel tevreden is.

Welke luidsprekers?

Bij de aanschaf van een geluidset voor een cafe is het belangrijk om een keuze te maken tussen welke luidsprekers er moeten komen. De keuze is vaak tussen veel kleine luidsprekers of grote luidsprekers. Bij de keuze voor kleinere luidsprekers, gaat dat vaak in combinatie met 1 of meerdere subwoofers. Het voordeel hiervan is dat door de verspreiding van meerdere luidsprekers en het plaatsen van een subwoofer dat je een mooi verdeelt geluid hebt, voor zowel de lage als hoge klanken.
In het geval van grotere luidsprekers kan er vaak met een minder aantal luidspreker uit de voeten. De luidsprekers worden meestal in de hoeken geplaatst, deze luidsprekers zijn voorzien van full-range drivers, dat houd in dat de luidsprekers ook de lage tonen weergeven, hierdoor is er geen extra subwoofer nodig.

Voordelen kleine luidsprekers i.c.m. subwoofer

Het voordeel van kleinere luidsprekers is dat ze minder ruimte innemen en dat de luidsprekers minder opvallen. Kleinere luidsprekers zijn ook vaak goedkoper dan de grotere luidsprekers, hierdoor kan er gekozen worden door een groter aantal luidsprekers te plaatsen. Een subwoofer is wel een vereiste bij de keuze voor kleine luidsprekers, aangezien kleine luidspreker ook kleine drivers hebben, geeft de luidspreker niet tot bijna geen lager tonen weer.
De lage tonen zullen dan weergegeven worden door de subwoofer.

Voordelen grote luidsprekers

Het voordeel van grote luidsprekers is dat je er minder veel van nodig hebt dan de kleinere uitvoering. Ook heb je hier vaak geen extra subwoofer bij nodig, aangezien de drivers groter zijn geven de grote luidsprekers wel lage tonen weer.