AVSETS_KENNISBANK_SMARTBOARD

Wat is een smartboard

Op een smartboard kunt u schrijven met digitale inkt en uw notities voor later bewaren. Alle applicaties die op uw computer zijn geïnstalleerd kunt u bedienen vanaf het smartboard scherm.
Het beste van alles is dat het smartboard interactive whiteboard zeer eenvoudig in gebruik is. Als u met een computer kunt werken, kunt u dat ook met een smartboard interactive whiteboard.

Voordelen van een smartboard

Geeft u controle over alle mogelijke toepassingen van uw computerapplicaites.
Teken of schrijf in digitale inkt.
Schrijven over iedere applicatie, zelfs over video.
Bewaar al uw notities in een bestand.

Wat heb je nodig om met een smartboard te werken

OM te kunnen werken met een smartboard heb je het smartboard zelf nodig, een projector, een computer en de bekabeling tussen de computer, smartboard en projector. Voor sommige smartboard is een installatieprogramma nodig, deze wordt bij het scherm geleverd.
Na het aansluiten en installeren kan er meteen met het smartboard gewerkt worden.

Welke type smartboards zijn er?

Er zijn 3 soorten smartboards:
1, Een interactief smartboard, dir scherm wordt aangesloten op een computer en het juist software pakket wordt op de computer geinstalleerd. Met deze toepassing wordt er gebruik gemaakt van een’ normale ‘ projector. IN de rand van hert smartboard zit een waarneem mechanisme waardoor het scherm de aanrakingen met de hand of pen registreert.
2, Een scherm met een interactieve projector, De projector wordt op een computer aangesloten en de software van de projector wordt op de computer geinstalleerd. De projector registreerd zelf de bewegingen van de hand en pen.
3, Een LED-scherm met een ingebouwd touchscreen. Dit is een LED-scherm maar dan meet een aanrak gevoelig scherm, zie het als een grote I-pad. Het scherm detecteerd dus zelf de aanrakingen op het scherm, hier wordt ook de juiste installatie software bij geleverd.