AVSETS_KENISBANK_REVER_MICROFOON (1)

Wat is een revermicrofoon?

Een revermicrofoon (dasspeld microfoon)is een microfoontje dat op kleding gedragen wordt, met een daarvoor aangepaste frequentiekarakteristiek. Handig bij presentaties, voorstellingen, en tv-programma’s.Om gebruik te kunnen maken van een draadloze revermicrofoon heb je een zender en ontvanger nodig. De zender bestaat uit een bodypack en een clip on microfoon.

Voordelen van een revermicrofoon

Een groot voordeel van een revermicrofoon is dat de spreker zijn of haar handen vrij heeft. Ook hoeft er geen kabel getrokken te worden aangezien het om een draadloos microfoon systeem gaat.

Nadelen van een revermicrofoon

De draadloze revermicrofoon werkt op batterijen, deze batterijen kunnen tijdens gebruik leeg raken en dus uitval de microfoon betekenen. De kans op feedback (rondzingen) met een draadloze revermicrofoon is groter dan bekabelde microfoons.
De levensduur van een batterij is ongeveer tussen de 6 en 8 uur.

Revermicrofoon, Handmicrofoon of headset?

Er zijn 3 soorten draadloze microfoons. Revermicrofoon, Handmicrofoon en een headset.
De revermicrofoon en headset maken gebruik van een bodypack en daarop aangesloten of de revermicrofoon of de headsetmicrofoon. Voordele van een headsetmicrofoon is dat het gedeelte waar je in spreekt altijd vlak bij je mond zit en dus harder je mengtafel binnenkomt en je minder kans op feedback (rondzingen) hebt.
Een handmicrofoon heeft geen bodypack, in de handmicrofoon zit de zender verwerkt.
Voordeel van een handmicrofoon is dat de kans op feedback (rondzingen) erg klein is. Nadeel hiervan is dat je niet beide handen vrij hebt.